Terras exploiteren

Bent u horecaondernemer en wilt u graag een terras voor of bij uw zaak, dan moet u hiervoor een melding doen bij de gemeente.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een terrasmelding moet u ten minste aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • bij het plaatsen van het terras moet er voldoende ruimte overblijven voor voetgangers. De minimale doorloop voor voetgangers die over moet blijven is 1,2 meter;
  • u moet voldoen aan de gestelde eisen over het uiterlijk van het terras.

Aanvragen

Bij de melding geeft u de volgende gegevens door:

  • naam en adres van het horecabedrijf:
  • de afmeting van het terras;
  • de indeling en uitvoering van het terras (tekening schaal 1 : 100).
  • de data dat het terras open is (horecaseizoen)
  • gewenste openingstijden van het terras
  • een horecavergunning, indien van toepassing
  • een geldig identiteitsbewijs

Meld bovenstaande onderdelen schriftelijk bij de gemeente.

Kosten

Voor een melding van een terras brengt de gemeente geen leges in rekening.

Meer informatie