Terras exploiteren
Bent u horecaondernemer en wilt u graag een terras voor of bij uw zaak, dan moet u hiervoor een melding doen bij de gemeente.
Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor een terrasmelding moet u ten minste aan de volgende voorwaarden voldoen:
- bij het plaatsen van het terras moet er voldoende ruimte overblijven voor voetgangers. De minimale doorloop voor voetgangers die over moet blijven is 1,2 meter;
- u moet voldoen aan de gestelde eisen over het uiterlijk van het terras.
Aanvragen
Bij de melding geeft u de volgende gegevens door:
- naam en adres van het horecabedrijf:
- de afmeting van het terras;
- de indeling en uitvoering van het terras (tekening schaal 1 : 100).
- de data dat het terras open is (horecaseizoen)
- gewenste openingstijden van het terras
- een horecavergunning, indien van toepassing
- een geldig identiteitsbewijs
Meld bovenstaande onderdelen schriftelijk bij de gemeente.
Kosten
Voor een melding van een terras brengt de gemeente geen leges in rekening.